Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaalvergelijkingen

Goedemorgen,

Ik heb een vraag over de volgende vergelijking. Aan de hand van de vergelijking y'(t) =720 - 0.03y(t) moet ik y(t) bepalen. Ik heb soortgelijke vergelijkingen al vaker moeten oplossen dus ik begrijp het principe maar ik loop hier een beetje vast. Kunt u mij verder helpen? Dit is wat ik tot nu toe heb

$\int{}$1/720-0.03yy'dt = $\int{}$1dt

u(t) = 720 - 0.03y
u'(t) = -0.03y'
du/dt = -0.03y'
du= -0.03y'dt

Hier loop ik vast. Ik zou denken dat ik beide kanten kan delen door -0.03 zodat ik du/-0.03 =y'dt krijg, maar ik snap niet hoe ik hier vervolgens mee verder moet rekenen?

Alvast bedankt!

Bo
Student universiteit - vrijdag 15 december 2017

Antwoord

Ga terug naar je vergelijking: links heb je nu $-\frac1{0.03}\int\frac1u\,\mathrm{d}u$; je kunt de hele vergelijking dan met $-0.03$ vermenigvuldigen.

kphart
vrijdag 15 december 2017

©2001-2024 WisFaq