Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 85358 

Re: Substitutiemethode

Ah kijk, nu snap ik het inderdaad! Ontzettend bedankt!

Nog een vraagje over b. Waarom laat je de - voor de u(x) weg? Dus waarom geen u(x) = -x2/2 ipv u(x) = x2/2?

Mocht het kloppen zonder de min ervoor klopt het dan dat je u'(x) = x krijgt en als het met de - is u'(x) = -x?

Bo
Student universiteit - donderdag 14 december 2017

Antwoord

Hallo Bo,

Je kunt ook de substitutie u=-x2/2 toepassen. Je vindt dan als primitieve het tegengestelde, maar bij terug-substitutie kom je door datzelfde min-teken weer op hetzelfde uit. Probeer het maar!

Je kunt ook u=x2 nemen. Je primitieve wordt een factor 2 anders, maar ook dit levert na terug-substitutie weer hetzelfde op. Het is maar net wat je zelf het handigst vindt rekenen.

GHvD
donderdag 14 december 2017

©2001-2025 WisFaq