Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansverdelingen - stochasten

Hallo,

Ik zit in de knoei met het volgende vraagstuk:

Een verzekeringsmaatschappij biedt voor verzekerden met een bepaald profiel volgend type polis aan. Als de verzekerde binnen het jaar sterft, ontvangen de nabestaanden 10 000 euro. De kostprijs van de polis bedraagt 290 euro. Bepaal de gemiddelde winst of het verlies van de maatschappij per polis van dit type, als we weten dat de kans dat de verzekerde binnen het jaar sterft 1 op 1000 is. (uitkomst= 280 euro)

Ik weet echt niet hoe ik eraan moet beginnen.
Kan iemand a.u.b. helpen?

Peter
3de graad ASO - woensdag 13 december 2017

Antwoord

Veronderstel eens dat 1000 mensen zo'n polis afsluiten.
Dit levert de maatschappij 1000·290=290000 euro aan inkomsten.
Gemiddeld zal bij 1 van die polissen de verzekerde binnen het jaar sterven.
Dat kost de maatschappij 10000 euro.
De winst is dan 290000-10000=280000 euro. Per polis is dat dan 280000/1000=280 euro winst.

hk
woensdag 13 december 2017

©2001-2024 WisFaq