Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal bepalen

De volgende integralen lukken mij helaas niet, zouden jullie me kunnen helpen?

h. integraal 3√t2 + 1/3√t2 dt
i. integraal cos(2-u) du
j integraal eax+b dx

Wederom alvast heel erg bedankt!

Bo
Student universiteit - woensdag 13 december 2017

Antwoord

Die zijn allemaal niet zo moeilijk, toch?
De eerste kun je schrijven als $\int t^{\frac23}+t^{-\frac23}\mathrm{d}t$ en je weet wel hoe je machten primitiveert.
De tweede is gewoon $\int \cos(u-2)\,\mathrm{d}u$, denk eens aan de sinus.
De derde is een $e$-macht; kijk eens wat de afgeleide van $e^{ax+b}$ is, dan kun de primitieve wel raden denk ik.

kphart
woensdag 13 december 2017

©2001-2024 WisFaq