Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 85332 

Re: Verandering en groei

bij b kom ik nu niet verder dan
4100 = 2,91 x 17000 x (1 - e-0.006t)
4100/2,91 = 17000 x (1 - e-0.006t)
(4100/2.91)/17000 = 1 - e-0.006t

Bo
Student universiteit - dinsdag 12 december 2017

Antwoord

Hallo Bo,

Dit gaat op dezelfde manier als bij jouw vraag Re: Verandering en groei:

(4100/2,91)/17000 = 1 - e-0,006t

Links en rechts e-0,006t optellen:
e-0,006t + (4100/2,91)/17000 = 1

Links en rechts (4100/2,91)/17000 aftrekken:
e-0,006t = 1 - (4100/2,91)/17000

Het rechter lid kan je 'gewoon' uitrekenen. Links en rechts de natuurlijke logaritme (ln) nemen, dan weet je de waarde van -0,006t

GHvD
woensdag 13 december 2017

©2001-2024 WisFaq