Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 85332 

Re: Verandering en groei

Danku voor het snelle antwoord! Ik snap een stapje in de oplossing nog niet helemaal;

hoe komt u van 1-e-0,006t=1/17000 naar e-0,006t=16999/17000?

Bo
Student universiteit - dinsdag 12 december 2017

Antwoord

Hallo Bo,

1-e-0,006t = 1/17000

links en rechts e-0,006t optellen:
1 = 1/17000 + e-0,006t

links en rechts 1/17000 aftrekken:
1 - 1/17000 = e-0,006t

17000/17000 - 1/17000 = e-0,006t

16999/17000 = e-0,006t

ofwel:
e-0,006t = 16999/17000

GHvD
woensdag 13 december 2017

©2001-2024 WisFaq