Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Extremumprobleem draadmodel balk

Ontwerp maken van een draadmodel van een balk met een vierkant grondvlak. De opstaande ribben hebben een meerprijs van 5 eurocent per meter. De basisdraad kost 20 eurocent per meter en total kostprijs is 2 euro. Bepaal de afmetingen van het draadmodel met de grootste insluitruimte. Los dit extremumprobleem op met de algebraïsche methode.

Moet ik zo beginnen?
2 euro = 200 eurocent
200 = 20.8.x + 25.4.h
200 = 160x + 100 h
Want hier loop ik al vast.

Dank je

Carla
3de graad ASO - maandag 11 december 2017

Antwoord

Uit die laatste formule kun je x uitgdrukt in h (of h uitgedrukt in x) halen.

Vul dat in in de formule voor de inhoud en je hebt een uitdrukking in één variabele die je moet maximaliseren.

hk
maandag 11 december 2017

©2001-2024 WisFaq