Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule omkeren

Om de omtrek van een elips te benaderen gebruik ik:

$\pi$√2(a2 + b2)waarbij a = straal horizontaal, b = straal vertikaal. Laat ik de uitkomst c noemen.
Nu moet ik een formule maken in excel waarbij zowel c als a bekend zijn en b de variabele.
Had ik maar bewter opgelet met wiskunde. Is er iemand die mij kan helpen. Bedankt alvast

Rob532
Student hbo - vrijdag 24 november 2017

Antwoord

Je kunt hem bijna zelf bedenken, begin met kwadrateren:
$$
c^2=2\pi^2(a^2+b^2)
$$
Nu kun je $b^2$ vrijmaken en een formule voor $b$ zelf opstellen.

Zie Formules voor omtrek van ellips

kphart
vrijdag 24 november 2017

©2001-2024 WisFaq