Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vereenvoudigen

hallo,
ik zit vast met een vraag en zou graag hiervoor hulp willen.
Je moet het volgende vereenvoudigen
√(sin alfa - 2)2 zoadat je uiteindelijk (2 - sin alfa) uitkomt? Ik snap niet hoe je hieraan aan komt? mag je aannemen dat wortel en tweedegraad mag wegschrappen, maar waarom verandert dan de volgorde van wat tussenhaakjes staat?
alvast bedankt!

bige
3de graad ASO - woensdag 22 november 2017

Antwoord

In het algemeen geldt dat $\sqrt{x^2}=|x|$, de absolute waarde van $x$ dus.
Omdat $\sin\alpha-2$ negatief is geldt $|\sin\alpha-2|=-(\sin\alpha-2)=2-\sin\alpha$.

kphart
woensdag 22 november 2017

©2001-2024 WisFaq