Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gebroken machten

Hallo,

Het schrijven van de volgende opgave tot een macht snap ik niet goed.
7/5√7

Zelf kom ik tot het antwoord 7-[5/7]
Maar het antwoord wat gegeven wordt is: 7-[5/4]
Hierbij snap ik niet hoe ze aan die vier komen in de noemer komen.

Het zelfde geldt voor de opgave:
3/2√3

Waarvan het antwoord is 3-1/3
Waar ik zelf wederom tot 3-[2/3] kwam.

Zou iemand mij uitleggen hoe ze tot deze antwoorden komen.

Met vriendelijke groet

Charlo
Student hbo - dinsdag 21 november 2017

Antwoord

Laten we maar 's kijken:

$
\eqalign{\frac{7}
{{\root 5 \of 7 }} = \frac{7}
{{7^{\frac{1}
{5}} }} = 7^1 \cdot 7^{ - \frac{1}
{5}} = 7^{\frac{4}
{5}}}
$

De tweede gaat precies zo, maar heb je de opgave wel goed overgenomen?

Zie machten en wortels

WvR
dinsdag 21 november 2017

©2001-2024 WisFaq