Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kettingfuncties

Ik heb 2 formules f:2x2-1 en g:x+2
Nou is mijn vraag wat is f^g en f/g en g als invoer voor f
Wat krijg je dan in de simpelste vorm

Bij voorbaat dank,

Olaf

Olaf
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 14 maart 2003

Antwoord

f(x)g(x)=(2x2 - 1)x + 2 en daar kun je niet veel meer aan vereenvoudigen.

f(x)/g(x) = (2x2 - 1)/(x + 2) en ook dit is niet mooier te maken.

f(g(x)) = f(x + 2) = 2(x + 2)2 - 1, eventueel uit te werken tot 2(x2 + 4x + 4) - 1 = 2x2 + 8x + 7.
Een nadeel van de uitgewerkte vorm is dat je niet meer de interactie van f en g ziet.

MBL
vrijdag 14 maart 2003

©2001-2024 WisFaq