Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 85196 

Re: Re: Pythagoras

Overstaandezijde = 4√3 = 6,92 /√
Schuine zijde = 8
$<$A = Overstaande zijde/schuine zijde 6,92/8 = 0,865 = sin 60o maar /®t antw. moet 90o z/¯n dus kom
er niet uit?

trafas
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 7 november 2017

Antwoord

De zijde $AC$ (met lengte $4\sqrt3$) ligt tegenover $\angle B$, en die werd niet gevraagd.

Concentreer je op de hoek bij $A$: pak de cosinusregel er eens bij en vul in:
$$
BC^2 = AB^2 + AC^2 -2\cdot AB\cdot AC\cdot\cos\angle A
$$

kphart
woensdag 8 november 2017

©2001-2024 WisFaq