Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Asymptoot van tangensfunctie?

f(x) = 1 - tan(0,25 x). Het domein is [0, 8Pi]

De vraag is, geef van de grafiek van f een beginpunt, de periode en de asymptoten.

- Volgens mij is bij het beginpunt van een tangensfunctie x=0, dus dan kom je op (0,1)
- De periode is pi/c = pi/(0,25pi) = 4
- Maar dan de asymptoten, hoe bereken je deze?

Ann-
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 4 november 2017

Antwoord

Je periode klopt niet: je moet $\pi/0{,}25$ hebben.
De asymptoten van de normale tangens zitten bij $\pm\frac\pi2$, $\pm\frac{3\pi}2$ , ... Nu kijken wanneer $0{,}25x$ die waarden aanneemt.

kphart
zaterdag 4 november 2017

Re: Asymptoot van tangensfunctie?

©2001-2025 WisFaq