Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Euler vergelijking

Gegeven wordt de formule $
\eqalign{2e^{\frac{3}
{2}\pi i}}
$. Hierbij moet worden aangetoond dat de formule gelijk is aan $-2i$.
Nu is bekend dat $
\eqalign{e^{\pi i} = - 1}
$. Hoe ga ik verder om met de $\frac{3}{2}$?

Steven
Student universiteit - dinsdag 31 oktober 2017

Antwoord

Ik zou beginnen bij de algemene gelijkheid $e^{ix}=\cos x+i\sin x$, die is vast ook wel uitgelegd.

kphart
dinsdag 31 oktober 2017

©2001-2024 WisFaq