\require{AMSmath} Inverse van 2de graad in de noemer Zoek de inverse van de volgende functie: f(x) = x/1-x2 met |x|$<$1 =$>$ dus dom( f)= , maar opdat de functie injectief is: dom( f)= x$>$1 Ik zie niet hoe je , wanneer men x en y omwisselt, de inverse kan vinden in functie van y. Manu V Student universiteit - zondag 29 oktober 2017 Antwoord Hallo Manu, Verwissel toch maar $x$ en $y$. Dat geeft $x = \frac{y}{1-y^2}$ dus $x(1-y^2)=y$ en $x·y^2 + y -x = 0$. Dit is kwadratisch in $y$, dus kun je de abc-formule toepassen: $y=\frac{-1\pm\sqrt{1+4x^2}}{2x}$ Nu zul je zul je wat nutttigs moeten zeggen over de $\pm$. Groeten, FvL zondag 29 oktober 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Zoek de inverse van de volgende functie: f(x) = x/1-x2 met |x|$<$1 =$>$ dus dom( f)= , maar opdat de functie injectief is: dom( f)= x$>$1 Ik zie niet hoe je , wanneer men x en y omwisselt, de inverse kan vinden in functie van y. Manu V Student universiteit - zondag 29 oktober 2017
Manu V Student universiteit - zondag 29 oktober 2017
Hallo Manu, Verwissel toch maar $x$ en $y$. Dat geeft $x = \frac{y}{1-y^2}$ dus $x(1-y^2)=y$ en $x·y^2 + y -x = 0$. Dit is kwadratisch in $y$, dus kun je de abc-formule toepassen: $y=\frac{-1\pm\sqrt{1+4x^2}}{2x}$ Nu zul je zul je wat nutttigs moeten zeggen over de $\pm$. Groeten, FvL zondag 29 oktober 2017
FvL zondag 29 oktober 2017
©2001-2024 WisFaq