Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 85139 

Re: Rechthoekige driehoek uitrekenen a en b

Hartelijk dank voor het antwoord. Ik begrijp alleen niet waarom 5a2 en niet 3a2, want a2+(2a)2=3a2.
Vriendelijke groet
PS Ik ontving het antwoord in de spambox.

Krist
Iets anders - donderdag 19 oktober 2017

Antwoord

Hallo Krist,

Je vergist je: (2a)2 betekent 2a·2a = 2·2·a·a = 4a2.
Zo komen we aan a2+(2a)2 = a2+4a2 = 5a2

GHvD
donderdag 19 oktober 2017

©2001-2024 WisFaq