\require{AMSmath} Decimale vormen Ik moet volgende zaken omzetten naar een onvereenvoudigbare breuk. -2105.034242... = - 20839839/9900 0.005005 = 5005/1 000 000 Kan ik beide nog verder vereenvoudigen? Mijn rekenmachine zegt van niet, hoe komt dit? (TEXAS TI-84) Want de onderste kan nog verder naar 1001/200 000 Tim B 2de graad ASO - woensdag 4 oktober 2017 Antwoord In de bovenste kan je teller en noemer nog door $3$ delen: $6946613/3300$. Bij de onderstaande link vond ik wat informatie over de soort breuken de TI-84 aankan: het lijkt dat de noemer in je tweede breuk te groot is. Zie Over de TI-84 kphart woensdag 4 oktober 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet volgende zaken omzetten naar een onvereenvoudigbare breuk. -2105.034242... = - 20839839/9900 0.005005 = 5005/1 000 000 Kan ik beide nog verder vereenvoudigen? Mijn rekenmachine zegt van niet, hoe komt dit? (TEXAS TI-84) Want de onderste kan nog verder naar 1001/200 000 Tim B 2de graad ASO - woensdag 4 oktober 2017
Tim B 2de graad ASO - woensdag 4 oktober 2017
In de bovenste kan je teller en noemer nog door $3$ delen: $6946613/3300$. Bij de onderstaande link vond ik wat informatie over de soort breuken de TI-84 aankan: het lijkt dat de noemer in je tweede breuk te groot is. Zie Over de TI-84 kphart woensdag 4 oktober 2017
Zie Over de TI-84
kphart woensdag 4 oktober 2017
©2001-2024 WisFaq