Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nog meer voorbeelden

Ik heb een vraag over de uitwerking van een voorbeeld op de website. Hier wordt de stap gemaakt: √(2)/(2*√(x)) = 1/(√(2)*√(x)). Wat gebeurd er bij deze stap? IS er een regel voor waarom dit hetzelfde is of waarom de formule ook op deze wijze kan worden geschreven?

Petra
Student universiteit - dinsdag 3 oktober 2017

Antwoord

Hallo Petra,

De teller en noemer van de breuk zijn beide gedeeld door √2:
Teller: √2/√2=1
Noemer: 2/√2=√2

OK zo?

GHvD
woensdag 4 oktober 2017

©2001-2024 WisFaq