Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Matrices en subspaces

Goedenavond, sorry dat ik nog een vraag stel en dat het in het Engels is, maar heb geen idee hoe ik dit antwoord fatsoenlijk zou moeten noteren. Ben zelf redelijk op het antwoord gekomen door de drie 'axioms' te gebruiken maar vind de formele notatie heel lastig.... Bij voorbaat dank!

Consider the vector space V consisting of all differentiable functions from R to R. The subset W0 ⊂ V consists of all functions in V for which f′(3) = 0, and W1 ⊂ V consists of all functions in V for which f′(3) = 1. Prove that W0 is(!) and W1 is not(!) a linear subspace of V .

Walter
Student universiteit - donderdag 28 september 2017

Antwoord

Idem als bij de vorige vraag: bijvoorbeeld, voor $W_2$ als $f(3)=1$ en $g(3)=1$ geldt dan ook $(f+g)(3)=1$? Weer alledrie de eisen langslopen.

kphart
donderdag 28 september 2017

©2001-2024 WisFaq