Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Subspaces van veeltermen

Goedenavond, ik kom deze vraag tegen bij het maakwerk van deze week, snap de rest wel maar vind de veeltermen toch nog een raar concept. Kan iemand mij bij deze helpen en graag uitvoerig uitleggen? Alvast heel erg bedankt!

Consider the following sets of second degree polynomials:
V = {p∈P2 : p(1)=0} W = {p∈P2 : p(0)=1}
B = {1−t^2,1−t}.

(a) Determine whether V and/or W are linear subspaces of P2.

Walter
Student universiteit - donderdag 28 september 2017

Antwoord

Loop de lijst van eisen na:
1) zit het nulpolynoom in $V$? Zit het in $W$?
2) als $p,q\in V$ geldt dat ook $p+q\in V$? Dus: als $p(1)=0$ en $q(1)=0$ geldt dan ook $(p+q)(1)=0$? Idem voor $W$.
3) als $p\in V$ en $c\in\mathbb{R}$ zit dan $cp$ in $V$? Dus: als $p(1)=0$ geldt dan ook $(cp)(1)=0$? Idem voor $W$: als $p(0)=1$ geldt dan ook $(cp)(0)=1$?

kphart
donderdag 28 september 2017

©2001-2024 WisFaq