\require{AMSmath} Bewijs overstaande hoeken gelijk Hoe kun je bewijzen dat overstaande hoeken gelijk zijn? sten Leerling mbo - dinsdag 26 september 2017 Antwoord Hallo Sten, Hieronder zie je twee snijdende lijnen: Hoek a en hoek c zijn overstaande hoeken. We kunnen als volgt bewijzen dat deze gelijk zijn: Hoek a + hoek b = 180° (gestrekte hoek) dus: Hoek a = 180° - hoek b. Hoek c + hoek b = 180° (gestrekte hoek) dus: Hoek c = 180° - hoek b. Hieruit blijkt dat hoek a en hoek c beide gelijk zijn aan 180° - hoek b, hoek a en hoek b zijn zodoende gelijk. GHvD dinsdag 26 september 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kun je bewijzen dat overstaande hoeken gelijk zijn? sten Leerling mbo - dinsdag 26 september 2017
sten Leerling mbo - dinsdag 26 september 2017
Hallo Sten, Hieronder zie je twee snijdende lijnen: Hoek a en hoek c zijn overstaande hoeken. We kunnen als volgt bewijzen dat deze gelijk zijn: Hoek a + hoek b = 180° (gestrekte hoek) dus: Hoek a = 180° - hoek b. Hoek c + hoek b = 180° (gestrekte hoek) dus: Hoek c = 180° - hoek b. Hieruit blijkt dat hoek a en hoek c beide gelijk zijn aan 180° - hoek b, hoek a en hoek b zijn zodoende gelijk. GHvD dinsdag 26 september 2017
GHvD dinsdag 26 september 2017
©2001-2024 WisFaq