Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen oplossen met 2 onbekenden

Graag een tip hoe ik dit best kan oplossen :

WN=aN.LNe
WZ=aZ.LZe

Zoek aN en aZ gegeven LN = 0,6 en LZ = 2,7 en WN/WZ = -0,3

Mijn eerste pogingen tracht ik eerst te substitueren, dus ik zet in de eerst vergelijking : WN=3.WZ maar dan loopt het ergens mis...

Glenn
Student universiteit België - vrijdag 22 september 2017

Antwoord

Volgens mij heb je nu 5 variabelen en 3 vergelijkingen. Daarmee is het stelsel niet oplosbaar... denk ik.

WvR
vrijdag 22 september 2017

©2001-2024 WisFaq