\require{AMSmath} Vergelijkingen met 2 onbekenden bereken x en y uit onderstaande gegevens. x - y = 36 x : y = 7 : 4 N. Fok Leerling mbo - woensdag 20 september 2017 Antwoord Maak in één van de vergelijkingen (bv de eerste) één van de variabelen vrij (bv x). Je krijgt dan: x = y+36 Vul de gevonden formule in de andere vergelijking in: (y+36):y = 7:4 Je hebt nu één vergelijking met alleen y als onbekende. Los deze op de gebruikelijke wijze op. Wanneer je de waarde van y hebt gevonden, vul je deze in één van de oorspronkelijke vergelijkingen in. Dan kan je x oplossen.Oh ja, lees je ook nog even de spelregels? GHvD woensdag 20 september 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
bereken x en y uit onderstaande gegevens. x - y = 36 x : y = 7 : 4 N. Fok Leerling mbo - woensdag 20 september 2017
N. Fok Leerling mbo - woensdag 20 september 2017
Maak in één van de vergelijkingen (bv de eerste) één van de variabelen vrij (bv x). Je krijgt dan: x = y+36 Vul de gevonden formule in de andere vergelijking in: (y+36):y = 7:4 Je hebt nu één vergelijking met alleen y als onbekende. Los deze op de gebruikelijke wijze op. Wanneer je de waarde van y hebt gevonden, vul je deze in één van de oorspronkelijke vergelijkingen in. Dan kan je x oplossen.Oh ja, lees je ook nog even de spelregels? GHvD woensdag 20 september 2017
GHvD woensdag 20 september 2017
©2001-2024 WisFaq