Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van vergelijking

Hallo,

Ik heb de volgende formule: C($\Phi$)=(A+0,5B·$\Phi$2)·$\Phi$

Hierbij moet de hoek $\Phi$ in radialen ingegeven worden.

Ik heb bij 2 verschillende hoeken een uitkomst voor C gekregen. Namelijk:
$\Phi$10 graden=0,1745 rad. C=0,32
$\Phi$20 graden=0,3490 rad. C=0,72

Nu moet ik de onbekenden A en B oplossen. Hoe doe ik dit?

Jeroen
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 13 september 2017

Antwoord

Schrijf op wat die gegevens betekenen, je eerste gegeven geeft:
$$
0{,}32=(A+0{,}5\cdot B\cdot0{,}1745^2)\cdot0{,}1745
$$
en het tweede geeft iets dergelijks.
Nu heb je twee vergelijkingen voor met de twee onbekenden $A$ en $B$. En die kun je oplossen.

kphart
woensdag 13 september 2017

©2001-2024 WisFaq