\require{AMSmath} Wetten van De Morgan Ik moet de ontkenning van volgende proposities zoeken:a) Rozen zijn rood en viooltjes zijn blauw.Mijn ontkenning: rozen zijn niet rood of viooltjes zijn niet blauw.b) Als er geen hamburgers zijn, neem ik een hotdog.Mijn ontkenning: Er zijn geen hamburgers en geen hotdogs.Ik heb me gebaseerd op de wetten van de Morgan. Klopt mijn redenering?Dank christ 3de graad ASO - maandag 11 september 2017 Antwoord De wetten van De Morgan:$\eqalign{ & \neg \left( {P \vee Q} \right) \Leftrightarrow \neg P \wedge \neg Q \cr & \neg \left( {P \wedge Q} \right) \Leftrightarrow \neg P \vee \neg Q \cr}$a) lijkt me dan juist.Bij b) gaat het om iets anders.Gebeurtenissen:$A$: er zijn hamburgers$B$: ik neem een hotdogPropositie:$\neg A \Rightarrow B$Het is me niet helemaal duidelijk hoe je dan aan je conclusie geraakt. De conclusie is juist, denk ik, maar hoe doe je dat dan?Naschrift$\neg \left( {\neg A \Rightarrow B} \right) = \neg A \wedge \neg B$Zie Truth Table Generator WvR maandag 11 september 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet de ontkenning van volgende proposities zoeken:a) Rozen zijn rood en viooltjes zijn blauw.Mijn ontkenning: rozen zijn niet rood of viooltjes zijn niet blauw.b) Als er geen hamburgers zijn, neem ik een hotdog.Mijn ontkenning: Er zijn geen hamburgers en geen hotdogs.Ik heb me gebaseerd op de wetten van de Morgan. Klopt mijn redenering?Dank christ 3de graad ASO - maandag 11 september 2017
christ 3de graad ASO - maandag 11 september 2017
De wetten van De Morgan:$\eqalign{ & \neg \left( {P \vee Q} \right) \Leftrightarrow \neg P \wedge \neg Q \cr & \neg \left( {P \wedge Q} \right) \Leftrightarrow \neg P \vee \neg Q \cr}$a) lijkt me dan juist.Bij b) gaat het om iets anders.Gebeurtenissen:$A$: er zijn hamburgers$B$: ik neem een hotdogPropositie:$\neg A \Rightarrow B$Het is me niet helemaal duidelijk hoe je dan aan je conclusie geraakt. De conclusie is juist, denk ik, maar hoe doe je dat dan?Naschrift$\neg \left( {\neg A \Rightarrow B} \right) = \neg A \wedge \neg B$Zie Truth Table Generator WvR maandag 11 september 2017
WvR maandag 11 september 2017
©2001-2024 WisFaq