\require{AMSmath} Vergelijking tussenstap Gegeven:$\eqalign{x - \frac{{13}}{2} = \frac{1}{6}\left( {\frac{7}{4}x + x} \right)}$Hoe reken je dit uit? Want heb het al 6 keer gedaan en kom iedere keer iets anders uit... Tyra Iets anders - zondag 10 september 2017 Antwoord Daar komt ie aan:$\eqalign{x - \frac{{13}}{2} = \frac{1}{6}\left( {\frac{7}{4}x + x} \right)}$Vermenigvuldig links en rechts met $6$:$\eqalign{6x - 39 = \frac{7}{4}x + x}$Vermenigvuldig links en rechts met $4$:$\eqalign{ & 24x - 156 = 7x + 4x \cr & 24x - 156 = 11x \cr & 13x = 156 \cr & x = \frac{{156}}{{13}} \cr & x = 12 \cr}$Opgelost? WvR zondag 10 september 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven:$\eqalign{x - \frac{{13}}{2} = \frac{1}{6}\left( {\frac{7}{4}x + x} \right)}$Hoe reken je dit uit? Want heb het al 6 keer gedaan en kom iedere keer iets anders uit... Tyra Iets anders - zondag 10 september 2017
Tyra Iets anders - zondag 10 september 2017
Daar komt ie aan:$\eqalign{x - \frac{{13}}{2} = \frac{1}{6}\left( {\frac{7}{4}x + x} \right)}$Vermenigvuldig links en rechts met $6$:$\eqalign{6x - 39 = \frac{7}{4}x + x}$Vermenigvuldig links en rechts met $4$:$\eqalign{ & 24x - 156 = 7x + 4x \cr & 24x - 156 = 11x \cr & 13x = 156 \cr & x = \frac{{156}}{{13}} \cr & x = 12 \cr}$Opgelost? WvR zondag 10 september 2017
WvR zondag 10 september 2017
©2001-2024 WisFaq