Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortel-N wet

Hoi,

Ik heb een opgave uit een (wiskunde-)syllabus gemaakt en het antwoord dat beschreven staat vind ik lastig om te vatten.

De vraag is:

Het gemiddelde aantal vrouwen per huishouden is in een bepaald land 2. De standaarddeviatie van het aantal vrouwen per huishouden is 1,5. Neem een steekproef van 25 huishoudens.
T is het totale aantal vrouwen in deze 25 huishoudens. M is het gemiddelde aantal vrouwen in deze huishoudens.
Bepaal E(T), sigma(T), E(M) en sigma(M).

Als antwoord wordt gegeven:
E(T) = 25 x 2 = 50
sigma (T) = √25 x 1,5 = 7,5

E(M) = 2
sigma(M) = 7,5/√25 = 1,5

Ik begrijp alle antwoorden, behalve die van sigma(M). Ik dacht dat het 1,5/√25 = 0,3 zou moeten zijn.

Kunnen jullie het antwoord uit de syllabus verduidelijken?

Aleta
Student universiteit - woensdag 30 augustus 2017

Antwoord

Ik denk dat er een foutje in de syllabus staat.
Ik zou ook $\eqalign{\frac{1,5}{\sqrt{25}}}$ nemen...

Zie Lesbrief normale verdeling

WvR
woensdag 30 augustus 2017

©2001-2024 WisFaq