Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84961 

Re: Versnelling, snelheid en weglengte

Ik zie nu dat ik het invullen van V0 verkeerd heb gedaan. Bedankt voor het wijzen daarop.

Nu ging ik verder met het oplossen. Ik begon met het nogmaals integreren van de door uw gegeven integraal namelijk: ds/dt = -10/3 · (4 + t/5)3/2 + 104/3.
Hieruit kwam dan de formule voor weglengte namelijk:
S(t)= -20/3 · (4 + t/5)^(5/2) + 104/3·t.

Nu kan ik (dankzij uw oplossing namelijk: t\approx3,82) de formule invullen en zo de weglengte bepalen. Echter wat ik ook doe ik krijg hieruit als antwoord: -197.82 m.

Ten eerste kan het niet zo zijn dat de weglengte negatief is. Dat betekent dan dat de bal achteruit is gerold. en het antwoord zelf ligt veel verder dan dat het antwoorden boek beschrijft. Deze geeft namelijk als weglengte: 15,514 m.
teller/noemer

Erwin
Student hbo - zondag 27 augustus 2017

Antwoord

Hallo Erwin,

Volgens mij ben je bij de tweede keer integreren de integratieconstante vergeten. Verder dezelfde truc:
  • Integratieconstante toevoegen aan je formule voor S(t).
  • Randvoorwaarde invullen om de waarde van deze integratieconstante te bepalen.
  • Dan t=3,82 invullen, dan vind je keurig hetzelfde antwoord als in het antwoordenboek.
Lukt het hiermee?

GHvD
zondag 27 augustus 2017

 Re: Re: Versnelling, snelheid en weglengte 

©2001-2025 WisFaq