\require{AMSmath} De waarde van a bepalen Gegeven: f(x)=2x3 + axIn het punt A(2, f(2)) is de helling van de grafiek gelijk aan 5.Bepaal a. marian 3de graad ASO - donderdag 24 augustus 2017 Antwoord De afgeleide van $f$ is gelijk aan:$f\,'(x)=6x^2+a$.Er geldt:$f\,'(2)=6·2^2+a=24+a$$24+a=5$$a=-19$Helpt dat? WvR zaterdag 26 augustus 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven: f(x)=2x3 + axIn het punt A(2, f(2)) is de helling van de grafiek gelijk aan 5.Bepaal a. marian 3de graad ASO - donderdag 24 augustus 2017
marian 3de graad ASO - donderdag 24 augustus 2017
De afgeleide van $f$ is gelijk aan:$f\,'(x)=6x^2+a$.Er geldt:$f\,'(2)=6·2^2+a=24+a$$24+a=5$$a=-19$Helpt dat? WvR zaterdag 26 augustus 2017
WvR zaterdag 26 augustus 2017
©2001-2024 WisFaq