Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking eerste graad, één onbekende

Beste allen

Volgende opdracht kunnen we niet oplossen:

De som van twee opeenvolgende getallen is gelijk aan het dubbele van dat tweede getal vermeerderd met 12. Over welke twee getallen gaat het?
We komen er niet uit.

Onze vergelijking is
x+(x+1)= 2(x+1)+12

Alvast bedankt

ndw
2de graad ASO - woensdag 23 augustus 2017

Antwoord

Twee opeenvolgende getallen $x$ en $x+1$ is gelijk aan het dubbele van het tweede getal vermeerderd met 12. Je krijgt dan (inderdaad):

$x+x+1=2(x+1)+12$
$2x+1=2x+2+12$
$1=14$
geen oplossing

Deze twee getallen bestaan niet...

Dat is dan ofwel een beetje flauw of er is ergens iets mis gegaan...?

WvR
woensdag 23 augustus 2017

©2001-2024 WisFaq