Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84905 

Re: Re: Vectoren in de ruimte

En het oppervlakte? Daar gebruik ik de volgende formules:
(abxbc)= {ex ey ez met daarin de coördinaten van ab en bc} en met die punten de som ervan in het kwadraat en dan in een vierkantwortel.

Het inhoud gebruik ik deze formule:
Ipiramide= 1/3·Ibalk of 1/3·grondvlak·hoogte
Ibalk= l·b·h
l=ab
b=bc
h=0t

Dit zijn toch de juiste formules?

Suys S
Student Hoger Onderwijs België - maandag 14 augustus 2017

Antwoord

Hallo Suys,

Ik weet niet wat je bedoelt met "(abxbc)= {ex ey ez met daarin de coördinaten .... som ervan in het kwadraat en dan in een vierkantwortel", ik kan dus niet aangeven of dit juist is.

De inhoud van een piramide bereken je inderdaad met:

Inhoud = 1/3·oppervlakte grondvlak·hoogte.

Pas op met de formule 1/3·l·b·h. Je kunt alleen spreken van l en b bij een rechthoekige driehoek als grondvlak. Ik heb het niet nagerekend, maar ik vermoed dat ab en bc niet loodrecht op elkaar staan.

GHvD
maandag 14 augustus 2017

 Re: Re: Re: Vectoren in de ruimte 

©2001-2024 WisFaq