Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84895 

Re: Re: Re: Moeilijk vraagstuk

Hoe kom je aan die y= -1.5x + 300?

jonath
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 12 augustus 2017

Antwoord

Dat is de doelfunctie met de kosten. Ik heb (als voorbeeld) $K=300$ genomen. Je krijgt dan de grafiek te zien... Je zou ook $y=-1.5x+\{100,200,300,400,500\}$ kunnen nemen. Dat is nog leuker:-)



Maar niet erg overzichtelijk...

WvR
zaterdag 12 augustus 2017

 Re: Re: Re: Re: Moeilijk vraagstuk 

©2001-2024 WisFaq