\require{AMSmath} Oneigenlijke integralen In mijn wiskundeboek staat de volgende opgave:' ga na of de oneigenlijke integraal convergeert of niet, zo ja bereken dan de limietwaarde'.Nu heb ik enige moeite met de volgende integraal:$\int{}$ t·e-t2dt (ondergrens -$\infty$ ; bovengrens $\infty$)Als ik de integraal bereken kom ik uit op -1/2 · e-t2 . Als ik hierna de onder-/bovengrens invul krijg ik -$\infty$. Oftewel de integraal divergeert. Echter geeft het wiskundeboek aan dat de functie de limietwaarde 0 nadert.Ik hoor graag van u wat ik fout heb gedaan.Met vriendelijke groet Erwin Student hbo - zaterdag 29 juli 2017 Antwoord Er geldt:$\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{t \to - \infty } - \frac{1}{2} \cdot e^{ - t^2 } = 0 \cr & \mathop {\lim }\limits_{t \to \infty } - \frac{1}{2} \cdot e^{ - t^2 } = 0 \cr} $Ga maar na! Er komt bij 'ínvullen' dus twee keer nul uit. WvR zaterdag 29 juli 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In mijn wiskundeboek staat de volgende opgave:' ga na of de oneigenlijke integraal convergeert of niet, zo ja bereken dan de limietwaarde'.Nu heb ik enige moeite met de volgende integraal:$\int{}$ t·e-t2dt (ondergrens -$\infty$ ; bovengrens $\infty$)Als ik de integraal bereken kom ik uit op -1/2 · e-t2 . Als ik hierna de onder-/bovengrens invul krijg ik -$\infty$. Oftewel de integraal divergeert. Echter geeft het wiskundeboek aan dat de functie de limietwaarde 0 nadert.Ik hoor graag van u wat ik fout heb gedaan.Met vriendelijke groet Erwin Student hbo - zaterdag 29 juli 2017
Erwin Student hbo - zaterdag 29 juli 2017
Er geldt:$\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{t \to - \infty } - \frac{1}{2} \cdot e^{ - t^2 } = 0 \cr & \mathop {\lim }\limits_{t \to \infty } - \frac{1}{2} \cdot e^{ - t^2 } = 0 \cr} $Ga maar na! Er komt bij 'ínvullen' dus twee keer nul uit. WvR zaterdag 29 juli 2017
WvR zaterdag 29 juli 2017
©2001-2024 WisFaq