Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84843 

Re: Beelden van de basisvectoren

Dat had ik gedaan, maar ik snap niet hoe je de waarden kan aflezen.

Elliot
3de graad ASO - vrijdag 28 juli 2017

Antwoord

We nemen $\alpha$ even tussen $0$ en $\frac12\pi$. De hoek $\alpha$ is die tussen $e_2$ en $e_2'$. De `aanliggende zijde' ligt langs $e_2$ en de hypothenusa is $e_2'$, dus de $y$-coördinaat van $e_2'$ is gelijk aan $\cos\alpha$. De `overstaande zijde' ligt nu horizontaal en is $\sin\alpha$ lang, maar hij wijst naar links, dus krijg je $-\sin\alpha$ als $x$-coördinaat van $e_2'$.

kphart
vrijdag 28 juli 2017

©2001-2024 WisFaq