Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Homogene differentiaalvergelijkigen

Hoe kan ik dit opsplitsen?

3t^2+5t+8=0 in A/(???) + B/(???)

Hetzelfde geldt voor:
(-4t^2+3t+6) =0

Met vriendelijke groet,
BS

BS
Student hbo - donderdag 13 maart 2003

Antwoord

Tja daar zit je dan want die eerste heeft dus geen nulpunten ! Tjonge jonge wat komt dat allemaal beroerd uit ! Laat ik als voorbeeld maar eens nemen:

ò1/(3t2+6t+9) dt = ò1/(3(t2+2t+3)) dt =
1/3ò1/(t2+2t+3) dt = 1/3ò1/((t+1)2+2) dt
En dat wordt vast iets met een arctan(t+1) met nog wat delingen door 2. Zelf even de regeltjes van breuksplitsing en integreren nalopen lijkt mij.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
donderdag 13 maart 2003

©2001-2024 WisFaq