\require{AMSmath} Vereenvoudigen Kreeg deze vraag weet niet hoe ik dit moet aanpakken, wie kan mij ermee helpen Alvast bedankt. Hoe vereenvoudig je de volgende vergelijking?$\eqalign{\frac{{\root 3 \of {a^6 b^7 } }}{{\root 3 \of {ab} }} = }$ Evelie Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 juli 2017 Antwoord 't Is geen vergelijking... We doen 's een poging!$\eqalign{\frac{{\root 3 \of {a^6 b^7 } }}{{\root 3 \of {ab} }} = }$Je kunt bij wortels gebruik maken van de rekenregel dat een quotiënt van twee (gelijksoortige) wortels gelijk aan de wortel van het quotiënt.$\eqalign{ & \frac{{\root 3 \of {a^6 b^7 } }}{{\root 3 \of {ab} }} = \cr & \root 3 \of {\frac{{a^6 b^7 }}{{ab}}} = \cr & \root 3 \of {a{}^5b^6 } \cr}$Lukt dat?machten en wortels WvR donderdag 20 juli 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kreeg deze vraag weet niet hoe ik dit moet aanpakken, wie kan mij ermee helpen Alvast bedankt. Hoe vereenvoudig je de volgende vergelijking?$\eqalign{\frac{{\root 3 \of {a^6 b^7 } }}{{\root 3 \of {ab} }} = }$ Evelie Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 juli 2017
Evelie Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 juli 2017
't Is geen vergelijking... We doen 's een poging!$\eqalign{\frac{{\root 3 \of {a^6 b^7 } }}{{\root 3 \of {ab} }} = }$Je kunt bij wortels gebruik maken van de rekenregel dat een quotiënt van twee (gelijksoortige) wortels gelijk aan de wortel van het quotiënt.$\eqalign{ & \frac{{\root 3 \of {a^6 b^7 } }}{{\root 3 \of {ab} }} = \cr & \root 3 \of {\frac{{a^6 b^7 }}{{ab}}} = \cr & \root 3 \of {a{}^5b^6 } \cr}$Lukt dat?machten en wortels WvR donderdag 20 juli 2017
WvR donderdag 20 juli 2017
©2001-2024 WisFaq