Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritme

Goedendag,
Ik weet niet hoe ik deze vraag moet oplossen?
Hoe groot is x als de grafiek van de functie y = log 5x de x-as snijdt?

Evelie
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 11 juli 2017

Antwoord

Voor punten op de $x$-as geldt dat $y=0$, dus:

$\log(5x)=0$
$5x=1$
$x=\frac{1}{5}$

Zie ook de rekenregels voor logaritmen

WvR
dinsdag 11 juli 2017

©2001-2024 WisFaq