\require{AMSmath} Ongelijkheid norm-kentallen Laat x1,...,xn reële getallen.Waarom geldt de volgende ongelijkheid?sqrt((x1)2 + ... + (xn)2) $\le$ |x1| + ... + |xn|Alvast bedankt! Cédric Student universiteit - dinsdag 4 juli 2017 Antwoord Kwadrateer beide kanten en kijk naar het verschil. (Doe het eerst eens voor $n=2$ of $n=3$.) kphart dinsdag 4 juli 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Laat x1,...,xn reële getallen.Waarom geldt de volgende ongelijkheid?sqrt((x1)2 + ... + (xn)2) $\le$ |x1| + ... + |xn|Alvast bedankt! Cédric Student universiteit - dinsdag 4 juli 2017
Cédric Student universiteit - dinsdag 4 juli 2017
Kwadrateer beide kanten en kijk naar het verschil. (Doe het eerst eens voor $n=2$ of $n=3$.) kphart dinsdag 4 juli 2017
kphart dinsdag 4 juli 2017
©2001-2024 WisFaq