Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijking

Als cosx = sinx + 1/√3, aan wat is cos3x sin3x dan gelijk?

MinYoo
3de graad ASO - dinsdag 27 juni 2017

Antwoord

Hallo, Min.

Stel voor het gemak sinx = s en cosx = c. Je moet wel achteraf controleren of de waarden van s en c die je vindt wel in het interval [-1,1] zitten.
Je hoeft eigenlijk alleen c3s3 te berekenen, maar je kunt hier zelfs c en s afzonderlijk berekenen (en daarmee vervolgens c3s3).
Combineer de gegeven vergelijking c = s + 1/√3 met de goniometrische gelijkheid c2 + s2 = 1.
Je vindt een vierkantsvergelijking waarmee je s kunt uitrekenen (er zijn twee oplossingen), en vervolgens c.

hr
dinsdag 27 juni 2017

 Re: Goniometrische vergelijking 

©2001-2024 WisFaq