Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sorteer volgens stijgende waarden

Ik ben me aan het voorbereiden voor toelatingsexamen aan de Koninklijke Militaire School en kwam volgende vraag tegen:

Sorteer a , b en c volgens stijgende waarden.
a =√23; b =1199/250; c =959/200

Nu vroeg ik me af hoe ik dit efficiënt kan doen en zonder rekenmachine weliswaar!

Alvast bedankt!

Sander
3de graad ASO - maandag 26 juni 2017

Antwoord

Je kunt b^2 en c^2 uitrekenen en vergelijken met 23, daarnaast kun je onderzoeken of b < c (of b > c) door 200\times 1199 met 250\times 959 te vergelijken.

kphart
maandag 26 juni 2017

©2001-2025 WisFaq