\require{AMSmath} Letterrekenen 3c 4 c 2–– + ––- + ––- – -–– = 0 2 3 2 3Wat is de waarde van c?Wie kan mij helpen met deze opgave kom er niet uit alvast bedankt trafas Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 juni 2017 Antwoord Je kunt in één keer van de breuken afkomen door links en rechts te vermenigvuldigen met 6. Je krijgt dan:$\eqalign{ & \frac{{3c}}{2} + \frac{4}{3} + \frac{c}{2} - \frac{2}{3} = 0 \cr & 9c + 8 + 3c - 4 = 0 \cr & 12c + 4 = 0 \cr & 12c = - 4 \cr & c = - \frac{1}{3} \cr}$Breuken? Nou liever niet nee... WvR dinsdag 27 juni 2017 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
3c 4 c 2–– + ––- + ––- – -–– = 0 2 3 2 3Wat is de waarde van c?Wie kan mij helpen met deze opgave kom er niet uit alvast bedankt trafas Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 juni 2017
3c 4 c 2–– + ––- + ––- – -–– = 0 2 3 2 3
trafas Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 juni 2017
Je kunt in één keer van de breuken afkomen door links en rechts te vermenigvuldigen met 6. Je krijgt dan:$\eqalign{ & \frac{{3c}}{2} + \frac{4}{3} + \frac{c}{2} - \frac{2}{3} = 0 \cr & 9c + 8 + 3c - 4 = 0 \cr & 12c + 4 = 0 \cr & 12c = - 4 \cr & c = - \frac{1}{3} \cr}$Breuken? Nou liever niet nee... WvR dinsdag 27 juni 2017
WvR dinsdag 27 juni 2017
©2001-2025 WisFaq