\require{AMSmath} Logaritme isoleren Hoe kan ik logM isoleren uit de volgende formule: 60=480·133.3·logM Er moet 1414 uitkomen. Alvast bedankt! Thed v Leerling mbo - zaterdag 24 juni 2017 Antwoord Hallo Thed, weet je zeker dat je de opgave goed hebt overgenomen? De uitwerking van deze vergelijking gaat als volgt: 60=480·133,3·log(M) Vereenvoudigen: 480·133,3 = 63984 dus: 60=63984·log(M) Links en rechts delen door 63984: 60/63984 = log(M) log(M) $\approx$ 0,0009377 Volgens de definitie van een logaritme vind je dan: M $\approx$ 100,0009377 M $\approx$ 1,002 GHvD zaterdag 24 juni 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan ik logM isoleren uit de volgende formule: 60=480·133.3·logM Er moet 1414 uitkomen. Alvast bedankt! Thed v Leerling mbo - zaterdag 24 juni 2017
Thed v Leerling mbo - zaterdag 24 juni 2017
Hallo Thed, weet je zeker dat je de opgave goed hebt overgenomen? De uitwerking van deze vergelijking gaat als volgt: 60=480·133,3·log(M) Vereenvoudigen: 480·133,3 = 63984 dus: 60=63984·log(M) Links en rechts delen door 63984: 60/63984 = log(M) log(M) $\approx$ 0,0009377 Volgens de definitie van een logaritme vind je dan: M $\approx$ 100,0009377 M $\approx$ 1,002 GHvD zaterdag 24 juni 2017
GHvD zaterdag 24 juni 2017
©2001-2024 WisFaq