\require{AMSmath} Ontbinden in factoren Hoe ontbind je x4 - 16x2 in factoren? En x3 - 16x ? Shrish Leerling bovenbouw vmbo - donderdag 22 juni 2017 Antwoord 1) x4-16x2 Je ziet dat je x2 buiten haakjes kunt brengen. Je krijgt dan x2(x2-16) x2-16 kan ontbonden worden in (x-4)(x+4) dus x4-16x2=x2(x-4)(x+4) 2) x3-16x. Je kunt x buiten haakjes brengen: x(x2-16) Dus x3-16x=x(x+4)(x-4) hk donderdag 22 juni 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe ontbind je x4 - 16x2 in factoren? En x3 - 16x ? Shrish Leerling bovenbouw vmbo - donderdag 22 juni 2017
Shrish Leerling bovenbouw vmbo - donderdag 22 juni 2017
1) x4-16x2 Je ziet dat je x2 buiten haakjes kunt brengen. Je krijgt dan x2(x2-16) x2-16 kan ontbonden worden in (x-4)(x+4) dus x4-16x2=x2(x-4)(x+4) 2) x3-16x. Je kunt x buiten haakjes brengen: x(x2-16) Dus x3-16x=x(x+4)(x-4) hk donderdag 22 juni 2017
hk donderdag 22 juni 2017
©2001-2024 WisFaq