Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84676 

Re: Venn-diagram

Beste

Oke, ik begrijp u redenering. Maar wat is er mis met deze redenering:

Tot alle cirkels = 13+9+7 = 29
Er zijn 18 personen, dus overlappende delen is 29-18= 11

Alvast bedankt.
Ruud

Ruud
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 21 juni 2017

Antwoord

Het aantal in het middelste veld zijn 'driedubbel-tellingen', en doet het aantal van 29 verminderen met 2 in plaats van 1.

GHvD
donderdag 22 juni 2017

©2001-2024 WisFaq