Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat wordt er bedoeld met xA?

Gegeven is de functie $\eqalign{f(x)=\frac{5x}{x^2+4}}$

Stel langs algebraïsche weg de formule op van de lijn $k$ die de grafiek van $f$ raakt in het punt $A$ met $x_A$ = 6

Ik weet niet zo goed wat er wordt bedoeld met $x_A$. Dit is toch geen richtingscoëfficiënt?

Lilly
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 18 juni 2017

Antwoord

Met $x_A$ bedoelen we de $x$-coördinaat van het punt $A$. De richtingscoëfficiënt in het punt $x=6$ kan je vinden met de afgeleide.

WvR
zondag 18 juni 2017

©2001-2024 WisFaq