\require{AMSmath} Ontbinden in factoren Maandag heeft mijn zoon examen wiskunde. Volgende oefening moet opgelost worden:(3x2-2)2+(x2+1)2=29(4x2-1)wij, de ouders, komen tot2(5x4-63x2+17)=0 Horner werkt niet, we geraken niet verder. Kan iemand helpen...... thibau 2de graad ASO - zaterdag 17 juni 2017 Antwoord Hallo Thibault, Delen door 2 levert: 5x4-63x2+17=0 Stel even x2=p, dan wordt dit: 5p2-63p+17=0 Dit is een 'gewone' kwadratische vergelijking die je kunt oplossen met de abc-formule. Heb je p eenmaal gevonden, dan geldt: x=√p of x=-√p OK zo? GHvD zaterdag 17 juni 2017 Re: Ontbinden in factoren ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Maandag heeft mijn zoon examen wiskunde. Volgende oefening moet opgelost worden:(3x2-2)2+(x2+1)2=29(4x2-1)wij, de ouders, komen tot2(5x4-63x2+17)=0 Horner werkt niet, we geraken niet verder. Kan iemand helpen...... thibau 2de graad ASO - zaterdag 17 juni 2017
thibau 2de graad ASO - zaterdag 17 juni 2017
Hallo Thibault, Delen door 2 levert: 5x4-63x2+17=0 Stel even x2=p, dan wordt dit: 5p2-63p+17=0 Dit is een 'gewone' kwadratische vergelijking die je kunt oplossen met de abc-formule. Heb je p eenmaal gevonden, dan geldt: x=√p of x=-√p OK zo? GHvD zaterdag 17 juni 2017
GHvD zaterdag 17 juni 2017
©2001-2024 WisFaq