\require{AMSmath} Rekenregels machten en logaritmen Beste, Het is voor mij reeds een jaar of 7 geleden dat ik dit gebruikt heb vandaar mijn vraag. ga = b Hoe bereken ik g? 23 = 8 hoe kom ik tot 2 als ik g3=8 weet?? Hoe bereken ik de gRekenregels machten en logaritmen Pim Student hbo - vrijdag 16 juni 2017 Antwoord Je kunt links en rechts de derdemachtswortel nemen! $ \eqalign{ & g^3 = 8 \cr & \root 3 \of {g^3 } = \root 3 \of 8 \cr & g = 2 \cr} $ Alternatief: $ \eqalign{ & g^3 = 8 \cr & g^3 = 2^3 \cr & g = 2 \cr} $ Of... $ \eqalign{ & g^3 = 8 \cr & \left( {g^3 } \right)^{\frac{1} {3}} = 8^{\frac{1} {3}} \cr & g = 2 \cr} $ ... Helpt dat? WvR vrijdag 16 juni 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste, Het is voor mij reeds een jaar of 7 geleden dat ik dit gebruikt heb vandaar mijn vraag. ga = b Hoe bereken ik g? 23 = 8 hoe kom ik tot 2 als ik g3=8 weet?? Hoe bereken ik de gRekenregels machten en logaritmen Pim Student hbo - vrijdag 16 juni 2017
Pim Student hbo - vrijdag 16 juni 2017
Je kunt links en rechts de derdemachtswortel nemen! $ \eqalign{ & g^3 = 8 \cr & \root 3 \of {g^3 } = \root 3 \of 8 \cr & g = 2 \cr} $ Alternatief: $ \eqalign{ & g^3 = 8 \cr & g^3 = 2^3 \cr & g = 2 \cr} $ Of... $ \eqalign{ & g^3 = 8 \cr & \left( {g^3 } \right)^{\frac{1} {3}} = 8^{\frac{1} {3}} \cr & g = 2 \cr} $ ... Helpt dat? WvR vrijdag 16 juni 2017
WvR vrijdag 16 juni 2017
©2001-2024 WisFaq