Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bespreken van een de ligging van een grafiek tov een rechte

Gegeven: de functie f(x) = x·e^(-x)+x

1) toon aan dat de rechte d met vergelijking y=x een asymptoot is naar +oneindig
2 Bespreek de ligging van de grafiek ten opzichte van de rechte d.

1) Bij deze deelvraag heb ik geen enkel probleem. Ik bepaal a door de limiet voor x naderend naar plus oneindig van f(x)/x en b door limiet f(x)-ax.

2) Ik weet niet hoe ik hieraan moet beginnen. Op school heb ik al veel de ligging bepaald ten opzichte van de x-as maar dit heb ik nog nooit gedaan. Moet je f(x)=x?

Alvast bedankt voor uw hulp!

Xavier
3de graad ASO - woensdag 14 juni 2017

Antwoord

Gaat het er misschien om of de grafiek van $f$ boven of onder de asymptoot ligt? In dat geval zou ik naar $f(x)-x$ kijken.

kphart
woensdag 14 juni 2017

©2001-2024 WisFaq