Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84618 

Re: Snijpunt

Hoi bedankt voor je uitleg helaas snap ik het nog niet volgens het antwoordblad moet het antwoord zijn:
x-as (2,0) en y-as (0,-2) snap het echt niet kun je mij verder helpen alvast bedankt

trafas
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 juni 2017

Antwoord

Beste Trafasi,

Voor het snijpunt met de y-as, neem de formule van de functie:
$$y = \frac{-x+2}{3x-1}$$en stel hierin $x=0$, vereenvoudig dan om de bijhorende y-coördinaat te vinden:
$$y = \frac{-0+2}{3 \cdot 0-1} = \frac{2}{-1} = -2$$Bij $x=0$ hoort dus $y=-2$, het snijpunt met de y-as is $(0,-2)$.

Probeer je het zelf voor het snijpunt met de x-as? Stel dan $y=0$ in de formule en los op naar x. Denk aan de tip uit mijn vorig antwoord over wanneer een breuk 0 wordt.

mvg,
Tom

td
donderdag 15 juni 2017

©2001-2024 WisFaq