Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Regressieanalyse

Hoi!

Ik wil een regressieanalyse uitvoeren waarin ik controleer voor 3 variabelen, namelijk: leeftijd, geslacht en beweging in vrije tijd.

Leeftijd staat op scale
Geslacht op nominaal (o= man, 1= vrouw)
Beweging in vrije tijd is verdeeld in 4 categorieën, dus ordinaal: 1= ik sport niet, 2= 1 of 2 keer per week, 3= 3 of 4 keer per week, 4= 5 of vaker per week.

Nu is mijn vraag kan ik alle 3 de variabelen in één lineaire multiple regressieanalyse meenemen? Moet ik niet rekening houden met categorisch of niet-categorisch? Ik heb geen idee of ik het goed doe met deze analyse.

Kan iemand helpen?

Alvast super bedankt.

Met vriendelijke groet

Sandra
Student universiteit - maandag 12 juni 2017

Antwoord

Dat heeft niet veel zin omdat de afhankelijke variabele ordinaal is met een beperkt aantal klassen. Spreidingsdiagram (scatterplot) is altijd wel handig voor de beeldvorming. Horizontaal leeftijd, vertikaal sportcategorie en in de punten man/vrouw.

Kijk verder eens of ordinal regression kan doen wat je wilt, ik weet niet of dat multiple kan. Maar in die richting zou ik het wel zoeken.

Met vriendelijke Groet
JaDeX

jadex
donderdag 15 juni 2017

©2001-2024 WisFaq